Menü Bezárás

AVA Trio (NLD-TUR)

Mediterrán avantgarde

Az AVA Trio az ókori Görögországba visz minket vissza, egy olyan korba, amikor a kék szín még nem létezett. A görögök vajon nem látták a kék színt? Névtelen hősünk, egy egyszerű halász, minden nap a „Nagy Zöldet” nézi, ahogyan a Földközi-tengert nevezték. A színe bizonyára nem azonos a fák és levelek zöld színével, vagy mégis? Mind az öt érzékszervét bevetve az igazságot kezdi el kutatni.

A pszichedelikus utazás a Didima könnyeinek kóstolásával kezdődik. A tapintáson kívül minden érzékszervétől megfosztva megszökik az útvesztőből, és visszaadja magát A Nagy Zöld hatalmas vizeinek. Ezután Timanfayán, egy elátkozott, rothadó szagú szigeten mosódik partra. A kopár földön érzett kétségbeesését a távolban duda és dobok halk hangja szakítja meg – megmentik. Az örömmel és zenével teli hajón hirtelen meglátja: A Nagy Zöld mégsem zöld. Miközben Tsamikosz felé hajóznak, A Nagy Zöld milliónyi különböző árnyalatban mutatja meg valódi színeit.

The Great Green című negyedik albumán az AVA Trio a jazz, az improvizatív és a maqam zene határait feszegeti, olyan személyes megközelítést alkotva, amelyet ők maguk mediterrán avantgárdként szeretnek definiálni.

A zenekar az elmúlt évek során több mint 130 koncertet adott Európa-szerte és Kínában, eddig megjelent 3 albumuk elnyerte a kritikusok méltatását.