Menü Bezárás

CREMM 2 (INT)

A Common Routes of Euro-Mediterranean Music, azaz a CREMM program, mely 2009-ben, a legelső Babel Sound Fesztiválon indult, különböző országokból érkező professzionális zenészeket hoz össze egy rövid alkotói rezidenciára, ahol a cél, hogy a résztvevők közösen létrehozzanak, majd bemutassanak egy új zenei anyagot.

Idén a CREMM-re érkező zenészek – akik egy nyílt felhívás keretében, több mint 100 jelentkezőből lettek kiválasztva, és életükben először itt a helyszínen találkoznak egymással – három kollaborációban, hétfőtől-péntekig mindennap késő délutánig alkotnak, hangszerelnek és próbálnak, a közönség pedig a fesztivál utolsó két estéjén hallgathatja meg a végeredményt, vagyis a három koncertet.

Ezeknek a zenészeknek a CREMM programon és a Fesztiválon való részvétel kivételes lehetőséget nyújt arra, hogy egy nemzetközi, multikulturális környezetben új szakmai kapcsolatokra, tapasztalatokra és művészi inspirációkra tegyenek szert, és akár az eseményen túlmutató, új zenei projekteket hozzanak létre. Ezeket az új projekteket illetve zenekarokat nagy örömünkre rendszerint később a Babel Sound fellépői között köszönthetjük: az idei fesztiválprogramban is számos, korábbi CREMM zenészekből alakult formációt találunk.

Olyan, széles körben ismert jazz, blues világ- és népzenei előadókat is sikerült már bevonni a CREMM programba, mint például Manou Gallo, Shlomo Bar, Yasser Haj Youssef, Manuel Hermia vagy Omri Mor.